اصفهان23

با دیده شوق اصفهان را دیدم/ آثار قشنگ باستان را دیدم/ با نصف دگر، دگر مرا کاری نیست/ صد شکر که این نصف جهان را دیدم

امامزاده های اصفهان - امامزاده احمد بن علی
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ٦:٢۸ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٢٩ دی ۱۳۸۸
 

 در نزدیکی چهارسو مقصود بنای قدیمی امامزاده احمد بن علی قرار دارد. امامزاده احمد فرزند امامزاده علی (مدفون در مشهد اردهال) و نوه بلافصل امام محمد باقر(ع) می باشند.

این مزار در بنائی با سقفی گنبدی قرار گرفته است. خود آرامگاه نیز به شکل مربع بوده و از سطح زمین بلندتر است.

تزئینات بنا عبارت از کاشیکاری هایی است که قسمت اعظم آن مربوط به زمان شاه سلطان حسین صفوی است و بقیه کاشی ها را در زمان ناصرالدین شاه قاجار با گچبری های رنگی پوشانده اند. 

 

 


 
 
غذاهای مخصوص اصفهان - حلیم بادمجان
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ٦:٤۳ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٥ دی ۱۳۸۸
 

   خدمت خوانندگان محترم عرض کنم که ما توی اصفهان دو تا غذای متفاوت داریم که اسم یکیشحلیم بادمجان و دیگری کشک و بادمجان است.

   از تفاوت های این دوتا غذا میشه به این اشاره کرد که کسانی که مغازه کبابی و بریانی دارند، معمولا حلیم بادمجان هم درست می کنند (خصوصا در ماه مبارک رمضان) اما کشک و بادمجان رو باید خودتون توی خونه زحمت تهیه کردنشو بکشید.

  به لحاظ طعم و مزه هم اگه هر کدوم رو یک بار میل کنید، محاله که با اون یکی اشتباه بگیرید. اما بنده در شهرهای دیگه دیده ام که این دو رو باهم اشتباه می گیرن و کشک و بادمجان درست می کنن و تصور می کنن که دارن حلیم بادمجان اصفهان می خورن.

   بگذریم، در هر حال به قول آقای قرائتی:

به طرف گفتند قیمه رو با قاف می نویسند یا با غین، گفت غین و قافش مهم نیست مهم گوشتیه که توشه.

حلیم بادمجان اصفهان

  در ادامه روش پخت حلیم بادمجان آورده شده، ان شاء الله به زودی روش پخت کشک و بادمجان هم تقدیم خواهم کرد:


 
 
غذاهای مخصوص اصفهان - کله جوش
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ٦:۱٩ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٥ دی ۱۳۸۸
 

   نمی دونم چندسال پیش که سریال قصه های مجید پخش می شد شما هم اونو دنبال می کردید و ازش خوشتون میومد یا نه. من که خیلی بهش علاقه داشتم. فکر کنم توی اون قسمت که معلم مجید بهش گفت باید میگو بخوری تا فسفرش باعث بشه مغزت خوب کار کنه (اسم اون قسمت ملخ دریایی بود)، نشون داد که بی بی چطور کله جوش درست می کنه. یادتون اومد؟

   به هر حال این غذا یکی از غذاهای سالم و خوشمزه قدیمیه که مزه کشکی که توش هست همیشه زیر دندون آدم می مونه.

   در ادامه روش پختنش که آسون هم به نظر می رسه رو براتون آورده ام:

کله جوش


 
 
غذاهای مخصوص اصفهان
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ٧:۱۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٤ دی ۱۳۸۸
 

تا پیش از این که توی خدمت، دانشگاه و محل کارم با سایر هم دوره ای ها که اصفهانی نبودند (یا از این اصفهانی های تازه به دوران رسیده که فقط ماکارونی، لازانیا، سوسیس و کالباس و همبرگر و ... رو غذا میدونن و پادشاه غذاهاشون هم پیتزاست) برخورد کنم، فکر نمی کردم که غذاهایی که ما همه روزه توی خونه می خوریم تا این حد برای این افراد ناشناخته باشه.

هنگامی که توی اینترنت جستجو کردم، از این که دیدم تنها غذای اصفهانی که می شه پیدا کرد بریونه (که اسم اونم متاسفانه به جای بریان، بریانی نوشته بودند) شگفتی ام بیشتر شد.

این شد که تصمیم گرفتم نام برخی از غذاهای سنتی اصفهانی رو بنویسم که اگه بنده خدایی دوست داشت راجع به غذاهای اصفهان قدیم تحقیق کنه، دست کم بتونه اسمی از اونا رو پیدا کنه. ان شاء الله روش پخت هر کدوم از این غذاها رو هم یکی یکی گردآوری کرده و تقدیم دوستان می کنم.

در ادامه فهرستی از نام این غذاها رو می بینید. غذاهایی که روش پختش هم آماده شده، به همان موضوع پیوند زده ام (link کرده ام):