اصفهان23

با دیده شوق اصفهان را دیدم/ آثار قشنگ باستان را دیدم/ با نصف دگر، دگر مرا کاری نیست/ صد شکر که این نصف جهان را دیدم

غذاهای مخصوص اصفهان - ماش و قمری
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ۱٢:۱۸ ‎ق.ظ سه‌شنبه ٢۳ تیر ۱۳۸۸
 

اولین نکته ای که در ارتباط با این غذای خوشمزه باید عرض کنم، اینه که منظور از قمری در این غذا آن پرنده ای نیست که نام های دیگری همچون یاکریم، فاخته، به قول ما اصفهانی ها پاختر، به قول خراسانی ها موساکوتقی دارد.

بلکه قمری نام یک نوع سبزی است که تصویر آن را در زیر می بینید:

قمری


مواد لازم :

گوشت ( بهتر است گوشت گردن باشد) ---> نیم کیلو

سبزی آش معطر ( مرزه ، ترخون ، نعنا ، جعفری)---> ( کسی که ازشون تقلب گرفتم ننوشتن چه مقدار !!!)

برنج ---> یک پیمانه

ماش ---> سه پیمانه

قمری ---> یک کیلو

پیاز داغ و نعناع داغ

نمک ، فلفل و ادویه

روش تهیه :

قمری ها رو پوست کنده و خرد می کنیم. سبزی ها را هم پاک کرده و خرد می کنیم .
بعد همه را با گوشت و ماش می پزیم.
گوشت که نیم پز شد نمک و فلفل و ادویه جات را اضافه می کنیم.
وقتی خوب پخته شد غذا را می کوبیم تا به اصطلاح بهم دست بدهد و کش بیاید !
آخر سر هم رویش را با نعناع داغ و پیازداغ تزیین می کنیم

منبع : عصرجوان