اصفهان23

با دیده شوق اصفهان را دیدم/ آثار قشنگ باستان را دیدم/ با نصف دگر، دگر مرا کاری نیست/ صد شکر که این نصف جهان را دیدم

غذاهای مخصوص اصفهان
نویسنده : بهزاد سلطانی - ساعت ٧:۱۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٤ دی ۱۳۸۸
 

تا پیش از این که توی خدمت، دانشگاه و محل کارم با سایر هم دوره ای ها که اصفهانی نبودند (یا از این اصفهانی های تازه به دوران رسیده که فقط ماکارونی، لازانیا، سوسیس و کالباس و همبرگر و ... رو غذا میدونن و پادشاه غذاهاشون هم پیتزاست) برخورد کنم، فکر نمی کردم که غذاهایی که ما همه روزه توی خونه می خوریم تا این حد برای این افراد ناشناخته باشه.

هنگامی که توی اینترنت جستجو کردم، از این که دیدم تنها غذای اصفهانی که می شه پیدا کرد بریونه (که اسم اونم متاسفانه به جای بریان، بریانی نوشته بودند) شگفتی ام بیشتر شد.

این شد که تصمیم گرفتم نام برخی از غذاهای سنتی اصفهانی رو بنویسم که اگه بنده خدایی دوست داشت راجع به غذاهای اصفهان قدیم تحقیق کنه، دست کم بتونه اسمی از اونا رو پیدا کنه. ان شاء الله روش پخت هر کدوم از این غذاها رو هم یکی یکی گردآوری کرده و تقدیم دوستان می کنم.

در ادامه فهرستی از نام این غذاها رو می بینید. غذاهایی که روش پختش هم آماده شده، به همان موضوع پیوند زده ام (link کرده ام):


 

  • بریان (به قول خودمون: بریون) [روش پخت
  • ماش و زردک (ماشازردِک)،
  • گوشت و لوبیا (گوشدالوبیا) [روش پخت
  • گوشت و عدس (گوشداعدِس)،
  • گوشت و نخود (نخوداب)،
  • گوشت و باقالی (گوشداباقالی)،
  • حلیم بادمجان (حلیم بادنجون)[روش پخت
  • کشک و بادمجان (کشکابادنجون) [روش پخت
  • شله بریان زیره (شلوبریونی زیره)،
  • شله بریان آلوچه (شلوبریونی آلوچه)،
  • اشکنه،
  • آش شله قلمکار (آشی شلاقلمکار)[روش پخت
  • عدسی (عدِسی)

 

   البته برخی از این غذاها (مانند عدسی) شاید در شهرهای دیگه هم پخته بشه اما روش پخت اصفهانی اون تفاوت داره. همچنین بیشتر این غذاها، حالت حلیمی دارند.