غذاهای مخصوص اصفهان - خورش ماست

مواد لازم :

گوشت گردن بدون استخوان  250 گرم (با استخوان 300 گرم)
ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
شکر 1 پیمانه سرخالی
زرده تخم مرغ 2 عدد
آب 2 تا 3 پیمانه
پیاز 1 عدد
گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
طرز تهیه :
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون  خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).

زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

نکات:
1- این خورش سرد سرو می شود.
2- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.


منبع: ماهنامه سرآشپز

آخرین به روز رسانی و ویرایش 28/12/1388

/ 21 نظر / 97 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بهناز

بهترین شهر اصفهان بهترین خوردنی خورش ماست من اصفهانی نیستم اما اصفهان رو خیلی دوست دارم

فهيمه

سلام . با تشكر از اينكه طرز تهيه خورش ماست را گذاشته ايد

من هم خیلی دوست دارم خودم یه اصفهانیم با این که خیلی وقته اصفهان نرفتم ولی دلم برا خورشت ماستش لک زد دست شما درد نکنه

سلام وبتون واقعا جالبه خیلی خوشم اومد راستشوبخواید منم خورش ماست خوردم خوب بود .ممنون که طرزتهیه آن را تووبتوگذاشتید .[گل]

من

یادی شهرمون افتادم چقده دلم تنگ میشه برا نصفی جهونمون

سلام باتشکر گوشت را می توان بامیکسر میکس کرد

آبان

به افتخار اصفهانی بودنتون لینک شدید(البته خیلی وقته)

همیشه به اصفهانی بودنم افتخار میکنم مخصوصا الان که ازش دورم.مرسی از اموزشاتون دادا...

majid

با عرض سلام و تشکر از حسن سلیقه و نظر حضرتعالی

ستاره

وب خیلی خوبی داری. موفق باشی[گل]